Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Δείτε αναλυτική πρόγνωση για Πέμπτη και Παρασκευή.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Προβλέπεται σταδιακή μεταβολή από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επηρεαστεί το Ιόνιο η δυτική χώρα η Θεσσαλία η Μακεδονία και η Θράκη.
Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει στην Πίνδο και να σημειώνονται τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα αυτά θα μεταφερθούν εξασθενημένα και σε πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και σε περιοχές του νομού Λάρισας όπως η Ελασσόνα ,ο Τύρναβος και η Λάρισα. Στις υπόλοιπες περιοχές παρόλο την συννεφιά που θα επικρατήσει από το απόγευμα και μετά δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.
Λάρισα: αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει και τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί σύντομη μπόρα η καταιγίδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα αρχικά ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία για τελευταία ημέρα σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 15/29°C
Τρίκαλα 15/29°C
Καρδίτσα 15/29°C
Βόλος 17/29°C
Καλαμπάκα 15/28°C
Ελασσόνα 14/28°C
Αγιά 15/28°C
Φάρσαλα 14/28°C
Παράλια 18/27°C
Σποράδες 19/27°C
—————————————————————————

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.

Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το απόγευμα και μετά και από τα δυτικά.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που θα είναι πιο έντονες στις ορεινές περιοχές της Πίνδου των Χασίων του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου. Από το απόγευμα και μετά θα υπάρξει διάσπαση των νεφώσεων και τα φαινόμενα θα είναι πιο σποραδικά και θα επηρεάζουν περισσότερο προς το βράδυ τα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες.
Λάρισα: αρχικά νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες αλλά μετά το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί σε:

Λάρισα 17/23°C
Τρίκαλα 17/23°C
Καρδίτσα 17/23°C
Βόλος 19/24°C
Καλαμπάκα 15/23°C
Ελασσόνα 15/21°C
Αγιά 15/21°C
Φάρσαλα 15/22°C
Παράλια 19/25°C
Σποράδες 20/25°C

Μελετη στοιχειων-προγνωστικων προιοντων-δεικτων παγκοσμιας κυκλοφοριας:
Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.com
e-mail: meteovas79@yahoo.gr