Η δεύτερη πράξη του δράματος που συγκλόνισε πριν από ένα χρόνο περίπου τη Λάρισα, παίχθηκε χθες στη μαραθώνια (διήρκησε 13 ώρες!) συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου που εξέταζε το φονικό στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί που μια φερόμενη ως απόπειρα ζωοκλοπής αποτέλεσε την αιτία για να χάσει τη ζωή του ο 23χρονος Διονύσης Δημάκος και να τραυματιστεί ο πατέρας του.

 Στο εδώλιο βρέθηκαν πατέρας και γιος από τους Αγίους Αναργύρους με τον πρώτο να κρίνεται ένοχος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, να τιμωρείται με συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και 8 μηνών φυλάκισης (του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό) ενώ ο γιος του κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την πράξη της απλής συνέργειας. 

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κατοίκους των Αγίων Αναργύρων να συμπαρίστανται ομαδικά στους κατηγορουμένους, με τον έναν εκ των δύο (τον πατέρα) να ισχυρίζεται κατά βάση πως πυροβόλησε για να «εκφοβίσει» τους Αμπελακιώτες και πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν. Από την άλλη ο πατέρας του αδικοχαμένου 23χρονου είπε στην κατάθεσή του ότι δεν πήγαν εκεί για να κλέψουν αλλά για να δούμε την μονάδα…

Κώστας Γκιάστας (Ελευθερία)