Με πολύ χιόνι ξύπνησε την Κυριακή του Αγίου Βαλεντίνου η πόλη της Λάρισας καθώς η ασθενής χιονόπτωση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκε κατά διαστήματα, εντάθηκε τη νύχτα.

Στις 8 το πρωί της Κυριακής το χιόνι είχε φτάσει περίπου στους 10 πόντους με την πρόγνωση να θέλει εκτεταμένη χιονόπτωση και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Τα μηχανήματα του Δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε οι βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτές, ενώ για το λόγο αυτό στην άσφαλτο θα πέσουν μεγάλες ποσότητες αλατιού. 

Τα ορεινά του νομού Λάρισας έχουν ντυθεί στα λευκά, με το χιόνι να πέφτει με αμείωτη ένταση από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η θερμοκρασία μέχρι και το βράδυ της Κυριακής θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όχι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

Έως την Τετάρτη θα είναι για αρκετές ώρες της ημέρας με αρνητικό πρόσημο, δημιουργώντας συνθήκες σχεδόν ολικού παγετού. 

Μάλιστα, η Τετάρτη προβλέπεται ως η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας, με το θερμόμετρο στην πόλη της Λάρισας να φτάσει έως και τους -6 βαθμούς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία. 

Παρόμοια φαινόμενα και στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, ενώ στην πόλη του Βόλου το πρώτο χιόνι έπεσε το ξημέρωμα του Σαββάτου.

Η Θεσσαλία βρίσκεται για καλά στον κλοιό του ισχυρού χιονιά της "Μήδειας". 

Λ.Ε. Εφ. ΚΟΣΜΟΣ kosmoslarissa.gr