Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Η ΝΔ για μια ακόμη φορά είναι ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης, που από την επιτυχία της θα εξαρτηθεί το μέλλον της χώρας. Η παράταξη του Καραμανλή που έθεσε τα θεμέλια της μεταπολίτευσης, επιστράτευσε στις τάξεις της τις πλέον υγιείς δυνάμεις του τόπου και πολιτεύθηκε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια. 

Εξέφρασε τον γνήσιο πατριωτισμό και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Κάτι που συνεπαγόταν την αταλάντευτη υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, με τον ταυτόχρονο δημοκρατικό και οικονομικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Και αυτό το πέτυχε η παράταξή μας, παρά τις αντιδράσεις των πολιτικών μας αντιπάλων. 

Έκτοτε, πολλοί προσπάθησαν να γράψουν την ιστορία όπως τους συνέφερε. Όμως αυτή είναι αμείλικτη, γιατί ο χρόνος δικαιώνει ή καταδικάζει τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. Αυτός είναι ο τελικός αδέκαστος κριτής. Κι αυτός αποφάνθηκε ότι παρά τα επιμέρους λάθη στο διάβα όλων αυτών των χρόνων, ήμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας. 

Τα τελευταία 4 χρόνια βιώνουμε το come-back του ακραίου λαϊκισμού, που έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του 1980, και πλέον στεγάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, 4 χρόνια μετά τον Ιανουάριο του 2015, όλοι μπορούν να κρίνουν τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ, που έχει αναγάγει σε κεντρική οικονομική πολιτική τα επιδόματα φτώχειας. Αδιαφορούν για τους νέους με προσόντα που έφυγαν στο εξωτερικό. Στόχος τους να έχουν εξαρτημένους από επιδόματα ψηφοφόρους και χειραγωγούμενη κοινωνία. 

Και γι’ αυτό έχουν αλλεργία στην αξιοκρατία, την αριστεία και την αξιολόγηση. Είναι μια κοσμοαντίληψη που βρίσκεται στον αντίποδα της δικής μας ιδεολογίας. Αυτή που πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό για το δίκιο της. 

Γιατί η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κι αυτή τη φορά έχει μπροστά της ένα έργο δύσκολο, σχεδόν τιτάνιο. Να ανατάξει την οικονομία της χώρας, να την βγάλει  από τους βάλτους που την έχουν καταδικάσει οι λαϊκιστές.

Αλλά για να γίνει αυτό, απαιτείται να κάνουμε τις ορθές επιλογές μέχρι τις εκλογές. Πρώτα και κύρια, να πείσουμε ότι δεν ισχύει η απαξιωτική αντίληψη ότι όποιος και να έλθει τίποτε δεν αλλάζει. Η ελληνική κοινωνία έχει πληγεί από την απογοήτευση και την παραίτηση. Κι αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους. 

Κι ένας από αυτούς είναι η χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές. Χρέος μας να ενδυναμώσουμε τη θετική ψήφο. Γιατί, πράγματι, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να αναμένουν με ανυπομονησία το τέλος της εξουσίας του. 

Αλλά εμείς θέλουμε κάτι περισσότερο. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Γιατί αυτό που μας περιμένει την επόμενη ημέρα, χρειάζεται την ενεργητική συμπαράσταση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι να κερδίσουμε και πάλι τους οπαδούς μας που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είτε ψήφισαν άλλα κόμματα, ή έκατσαν σπίτι τους. Αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να ανήκουν στην μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. 

Το μήνυμά μας επομένως πρέπει να είναι καθαρό. Να δίνει σαφές στίγμα, διαμορφωμένο στις παρούσες συνθήκες. Όπως το έχουμε πράξει με γνώμονα τον πατριωτισμό σε όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, που η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται ανεύθυνα και εθνικά επιζήμια. 

Όπως κάναμε με την συμφωνία των Πρεσπών, που ορθώς την καταγγείλαμε, και την οποία θα καταψηφίσουμε όποτε κι αν έλθει στη βουλή, συντονισμένοι με το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων και των δικών μας παραδόσεων. 

Όπως κάναμε με την σταθερή μας στήριξη προς την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, που υποφέρει από τις αυθαιρεσίες του αλβανικού κράτους. 

Όπως κάναμε με την καταγγελία των απαράδεκτων παρεμβάσεων του υπουργείου παιδείας, με τα ανιστόρητα προγράμματα σπουδών της Ιστορίας που προωθεί στην εκπαίδευση.

Όπως κάνουμε συνεχώς αξιώνοντας να επικρατήσει παντού και για όλους ο νόμος και η τάξη, ασκώντας οξεία κριτική για τη δράση των φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ συλλογικοτήτων, για τους Ρουβίκωνες και τους μπαχαλάκηδες. Για εμάς η ασφάλεια είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Η ΝΔ, παραμένει η μόνη σταθερά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν γύρω της κόμματα εξαφανίσθηκαν ή συρρικνώθηκαν, γιατί εξακολουθεί να είναι η παράταξη του μέτρου και της ευθύνης, του γνήσιου πατριωτισμού αλλά και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, τα οποία ποτέ δεν νόθευσε, ποτέ δεν απεμπόλησε, ποτέ δεν λησμόνησε. Γιατί αυτές είναι οι καταστατικές μας αρχές, με αυτές ξεκινήσαμε και με αυτές συνεχίζουμε. Άλλοι είναι αυτοί που αλλάζουν ιδέες σαν τα πουκάμισα.

Φίλες και φίλοι,

Τη χρονιά που σε λίγες μέρες μπαίνει, ανοίγει ο δρόμος προς τις κάλπες. Μην υποτιμούμε τον αντίπαλο. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Από τώρα μέχρι τις εκλογές, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανασκουμπωθούμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, αναγεννώντας και πάλι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.