Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 φίλες και φίλοι της Ιστορικής – Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» και του αδελφοποιημένου προσφάτως Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθιωτών «Σελλοί του Ολύμπου Λάρισας» παρευρέθηκαν στην ετήσια Κοπή Πίτας στο Ροδοπούλειο στον συνοικισμό Αβέρωφ σε κλίμα εορταστικό με χορό, τραγούδι και τις δέουσες ευχάριστες εκπλήξεις. Η πρώτη κοπή πίτας για την Ένωση συμβολίζει την ευθύνη απέναντι στην συνέχεια της Παράδοσής μας και της Λαογραφίας μας, συμβολίζει την καλή διάθεση απέναντι στους προβληματισμούς και τα προβλήματα του συνανθρώπου μας, συμβολίζει την αγάπη για τον τόπο μας.

Τα Δ.Σ. και τα μέλη εύχονται για το 2018 κάθε καλό, αισιοδοξία, προσπάθεια, μα πάνω απ’ όλα αγάπη και ειρήνη στον κόσμο.

Την γιορτή έντυσαν μουσικά η ορχήστρα του κ. Δημήτρη Μιχαλέ με παραδοσιακούς σκοπούς, καθώς και ο λυράρης του Πόντου κ. Λάζαρος Καριψιάδης.

Η γιορτή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί βέβαια χωρίς την σημαντική συμβολή των Χορηγών μας τους οποίους ευχαριστούμε εγκάρδια :

ΦΩΚΑΪΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.- Βιομηχανία, Αντιπροσωπεία και Πρατήριο Αλλαντικών - Ευαγγελισμός για τα σουβλάκια,

ΜΠΟΥΖΩΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ "ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ" για τα κάρβουνα,

Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου

ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ, Λευκωσίας 6 Λάρισα - Πλατεία Αβέρωφ

LIAKOS TOURS (Λιάκος Γεώργιος Α.) - Γραφείο Γενικού Τουρισμού

ΦΑΙΔΡΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ - Παπακυριαζή 27 Λάρισα,

Art Home - είδη δώρων, διακόσμηση ΡΙΤΑ ΔΗΜΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ - Πατρόκλου 23Γ Λάρισα,

ΑΣΤΑΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ - ΜΑΡΙΑΝΝΑ είδη δώρων σπιτιού, Κύπρου και Παναγούλη 2 Λάρισα,

Αρτοποιείο ΜΑΡΑΓΚΟΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Αμμοχώστου 35 Λάρισα