Ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, σε έναν 39χρονο Αλβανό, για την δολοφονία 32χρονου συμπατριώτη του, που είχε γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001 στο Δαμάσι του Τυρνάβου.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο δικαστήριο εξέφρασε τη μεταμέλεια του για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ήδη έχει περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, στη χώρα του για το ίδιο αδίκημα, καθώς εξέτισε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 32χρονου συμπατριώτη του, είπε ότι δεν κατάλαβε τι έγινε, το γεγονός ξεκίνησε από το τίποτα, ενώ δήλωσε ότι δεν θυμάται πολλές λεπτομέρειες.
Ακούγοντας τον 39χρονο, η πρόεδρος του Δικαστηρίου, σχολίασε ότι επτά άτομα χτυπούσαν έναν άνθρωπο, που ακόμα και αν ήταν σκύλος, τέτοιες σκληρές εικόνες δεν θα μπορούσαν να ξεχαστούν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του άνδρα, ο οποίος είχε οριστεί από το δικαστήριο, ζήτησε να υπάρξει επιείκεια για τον κατηγορούμενο, επικαλούμενος το νεαρό της ηλικίας του (το 2001 ήταν μόλις 22 ετών), αλλά και από το γεγονός ότι σωφρονιστεί στα χρόνια που ήταν φυλακισμένος στην Αλβανία.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης εξετάστηκε και ο πρόεδρος της κοινότητας Παραλιμνίου Σερρών, όπου κατοικεί το τελευταίο διάστημα ο 39χρονος, που ανέφερε ότι ο άνδρας είναι τύπος και υπογραμμός, χωρίς να έχει δώσει αφορμή, για να ακουστεί εις βάρος του κάτι αρνητικό στο χωριό.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου, ομόφωνα τον καταδίκασε σε ισόβια για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, χωρίς ελαφρυντικά, παρά τη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, που ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001, στο Δαμάσι του Τυρνάβου, μαζί με άλλους οκτώ ομοεθνείς του περνούσαν έξω από ένα μικρό οίκημα δίπλα σε θερμοκήπιο, όπου βρίσκονταν ο 32χρονος.

Αφού λογομάχησαν έντονα μαζί του, καθώς είχε ακουστεί στο χωριό ότι το θύμα διατηρούσε δεσμό με τη σύζυγο του ενός, τον πήραν στο κυνήγι. Μετά από περίπου 200 μέτρα τον πρόλαβαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια, με μπουνιές, κλωτσιές, αλλά και χτυπώντας τον με γεωργικά εργαλεία, με αποτέλεσμα ο 32χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή εξαιτίας βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.
Στη συνέχεια πέταξαν το άψυχο σώμα του σε κοντινό αρδευτικό κανάλι και εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία εντόπισε στο χώρο του εγκλήματος, μια χρυσή αλυσίδα και την σιδερένια αγκράφα που προέρχονταν από τη ζώνη του κατηγορούμενου.

Εν συνεχεία συνέλαβε έναν από τους ενόχους και κατόπιν και τους υπολοίπους που ομολόγησαν τις πράξεις τους. Από τους εννέα αλλοδαπούς, που βρισκόταν στο χώρο οι δύο αθωώθηκαν και οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι.

magnesianews.gr