«Οι τελευταίες ημέρες της “πρώτης φορά αριστερά” βαλτώνουν μέσα στην γενική παρακμή και την καθολική κοινωνική απαξίωση. Είναι ένα καθεστώς που τελειώνει όπως του αξίζει. Μέσα στην χλεύη. Κάθε επικοινωνιακή παράσταση που στήνει καταλήγει σε κωμικοτραγικό φιάσκο. Τώρα πιά κανείς δεν διστάζει να φωνάξει δυνατά, αυτό που εμείς από την πρώτη στιγμή λέμε: ο βασιλιάς είναι θεόγυμνος. Όλα τα μεγαλοπρεπή ψεύδη, οι πομπώδεις υποσχέσεις κατέρρευσαν. Έμεινε μόνον η ακόρεστη δίψα για εξουσία, για το γκουβέρνο και τα καλά του. Και για τούτο δίδεται γη και ύδωρ της πατρίδας σε όποιον το ζητήσει». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας ως εισηγητής στην Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ με θέμα: «Με φωτογραφικό άλμπουμ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοιάζουν οι προκηρύξεις επιτελικών στελεχών του Δημοσίου».

Όλα για την καρέκλα…

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «οι αγανακτισμένοι της πλατείας παίζουν τώρα τους δήθεν ρεαλιστές με αυτούς που πρώτα ύβριζαν για να παραμείνουν λίγο ακόμη στο όνειρο που ζουν, που για όλους τους υπόλοιπους, όμως, έχει γίνει εφιάλτης. Οι συνέταιροι της εξουσίας δεν λογαριάζουν τίποτε μπροστά στην καρέκλα. Προχωρούν σε μια εθνικά επιβλαβή συμφωνία, ερήμην της ελληνικής βουλής, ερήμην του ελληνικού λαού, που τη βαπτίζουν και επιτυχία από πάνω και κατηγορούν τους πολίτες που αντιδρούν ως ακροδεξιούς και φασίστες. Οι ίδιοι που κάλυπταν, αν δεν συμμετείχαν, σε προπηλακισμούς και κάθε είδους ασχήμιες ως αντιπολίτευση». 

Ο Θεσσαλός πολιτικός στηλίτευσε την «προσπάθεια να βρεθούν τρύπες να τρυπώσουν μόνιμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως με τις καταγέλαστες προκηρύξεις για τις θέσεις διοικητικών και τομεακών γραμματέων και γενικών διευθυντών στα υπουργεία. Τέτοιο φωτογραφικό όργιο προσλήψεων ημετέρων δεν έχει ματαγίνει. Αλλά, σύντροφοι, μας πήρανε χαμπάρι και οι κουτόφραγκοι. Και διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι μια στις 3 θέσεις δεν ανταποκρίνεται σε αντικειμενικό πλαίσιο βαθμολόγησης». 

Προηγούνται οι… Καρανίκες

Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού αναφέρθηκε σε σειρά παραδειγμάτων φωτογραφικών προκηρύξεων, επισήμανε ότι «με αυτήν την κυβέρνηση το πρόβλημα μόνον θα διογκώνεται. Γιατί στην πραγματικότητα εσείς είστε οι εκφραστές του πελατειακού κράτους, εσείς εκπροσωπείτε αυτήν την ισοπεδωτική νοοτροπία της αναξιοκρατίας. Και επιπλέον είστε οι εκπρόσωποι ενός υπερτροφικού κρατισμού. Αυτού που φορτώνει δημόσιες υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό, την ώρα που άλλες κοινωνικά απαραίτητες φυτοζωούν. Αλλά στη δική σας λογική, στη δική σας ιεράρχηση προηγούνται οι… Καρανίκες».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ «η σημερινή κυβέρνηση έχει εκμετρήσει το ζην. Αυτό τουλάχιστον έχει ήδη συμβεί  στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και επιβεβαιώνεται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στην πατρίδα αυτή η κυβέρνηση είναι η προκήρυξη εκλογών. Όσο και να προσπαθεί με τη διχαστική ρητορική, με παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση ή με ταξίματα στους ψηφοφόρους μα κερδίσει πίσω τη χαμένη εμπιστοσύνη των Ελλήνων θα αποτυγχάνει. Όσο μένει τόσο πιο εκκωφαντική θα είναι και η πτώση της».