Στα πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την οικονομία, αναφέρθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού σταθμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου στη Λάρισα το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Κέλλας έκανε λόγο για ένα “πρώτο και σημαντικό βήμα για να μπει το φυσικό αέριο στη ζωή όλων, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς των δικτύων που λειτουργούν στα μεγάλα αστικά κέντρα”.

Πρόσθεσε ότι “σε μία εποχή όπου η κλιματική αλλαγή επιτάσσει διαρκείς και δραστικές πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, η απεξάρτηση από τις παραδοσιακές και ρυπογόνες μορφές ενέργειας στις οποίες δυστυχώς η χώρα μας στηρίζει σήμερα μεγάλο τμήμα των ενεργειακών της αναγκών, αποτελεί μονόδρομο και εθνική υπόθεση” για να συμπληρώσει πως “η διάχυση "καθαρών" μορφών ενέργειας όπως του φυσικού αερίου, σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και κάθε μικρή ή μεγάλη ενεργειακή ανάγκη, οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο συνεργασιών του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ έδωσε... “Συγχαρητήρια σε όσους επιχειρούν σήμερα στην Ελλάδα” υπενθυμίζοντας “το αντιαναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί λόγω της βαρύτατης φορολόγησης και των υπέρμετρων ασφαλιστικών εισφορών”.

Κατέληξε δε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως “κύριος δρόμος για την ανάπτυξη είναι η σύμπραξη του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα και η αποδαιμονοποίηση συνεργασιών που μπορούν να προκαλέσουν το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται η Ελληνική οικονομία ώστε να βγει από το λήθαργο”.