Με τιμές εν ενεργεία Στρατηγού, σε κλίμα συγκίνησης, έντονης συναισθηματικής φόρτισης και με καθυστέρηση 46 χρόνων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 η εξόδιος ακολουθία των οστών του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη στη γενέτειρά του, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Παρόντες ήταν ο ΥΦ.ΕΘ.Α. Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, ο Διοικητής του Γ'ΣΣ Αντιστράτηγος Κούτρας Κωνσταντίνος, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Φ. Αντιστράτηγος Λεοντάρης Ηλίας, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας ΠΖ «ΣΜΥΡΝΗ» Υποστράτηγος Κολοκούρης Σάββας, Διοικητές Μονάδων Καταδρομών και Σχηματισμών Μονάδων του ΕΣ, ο Διοικητής του Χ Συντάγματος ΠΖ «ΡΟΥΠΕΛ» Συνταγματάρχης Αμασιαλίδης Κωνσταντίνος που είχε και την γενική εποπτεία της τελετής, Εθνοφύλακες του Τ.Ε. Σιδηροκάστρου, η Υφυπουργός Γεωργίας κ. Αραμπαζή Φωτεινή, οι Βουλευτές Σερρών κύριοι Χατζηβασιλείου Αναστάσιος, Λεονταρίδης Θεόφιλος, Μπούμπας Κωνσταντίνος και Αβραμάκης Ελευθέριος.

Παρόντες επίσης ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σερρών κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινωφελών Επιχειρήσεων, Πρόεδροι και Μέλη Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Μητροπολιτικής Ελλάδας, την Κύπρο, από την Αυστραλία και την Αμερική.

Αισθητή η παρουσία περίπου 50 Κύπριων Αδελφών και Συμπολεμιστών του Αντιστράτηγου Κατσάνη το 1974 από την 33ΜΚ.

Τιμές απέδωσε άγημα Καταδρομέων από την Δ΄ΜΚ και την Ε΄ΜΚ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ήταν παρούσα στην τελετή με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Συνταγματάρχη ε.α. κ. Δημήτριο Γεωργάκη, Μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, Προέδρους και Μέλη Λεσχών από τις Λ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Λάρισας, Φλώρινας. Όλες οι Λέσχες είχαν μαζί τους τις Σημαίες και τα λάβαρά τους.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας «ΣΜΥΡΝΗ» Υποστράτηγος Κολοκούρης Σάββας εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, για την οικογένεια του Ήρωα η κόρη του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη, κ. Αγγελική Κατσάνη, εκπρόσωπος πολεμιστών της 33 ΜΚ. κ.α.

Μετά το τέλος της τελετής, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, συνοδεύσαμε την οστεοθήκη του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη μέχρι το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Σιδηροκάστρου όπου έγινε και ο ενταφιασμός της.

Η γεμάτη συγκίνηση έκλεισε με την παράδοση στην σύζυγό του κ. Εριφύλη Κατσάνη, του Ξίφους του Ήρωα, της Κυπριακής και της Ελληνικής Σημαίας. Συμπολεμιστής του, έριξε χώμα από το σημείο που βρέθηκαν τα οστά του στην Κύπρο ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η Οικογένεια Κατσάνη, πρέπει να αισθάνεται Υπερηφάνεια και Τιμή.

Ο Κατσάνης, δεν δίστασε, δεν δείλιασε, αντιμετώπισε τον θάνατο όπως και τη ζωή κοιτώντας τον κατάματα. Δεν έκανε πίσω, αγωνίσθηκε μέχρι τέλους μπροστά εκεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου για τα ιδανικά και πιστεύω του. Και έπεσε στον Άγιο Ιλαρίωνα της Κύπρου το πρωινό της 21ης Ιουλίου 1974Υπέρ Πίστεως και Πατρίδας Υπερασπιζόμενος την Τιμή και την Αξιοπρέπεια του Έθνους των Ελλήνων.

ΕΓΙΝΕ ΘΡΥΛΛΟΣ !!!

Το όνομα Κατσάνη δαφνοστεφανωμένο, φωτεινός φάρος σε όλους Εμάς τους νεότερους θα μας θυμίζει ότι:

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσι.».

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΚΑΤΣΑΝΗ

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ"