Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη την χώρα (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, ΙΕΚ και πανεπιστήμια) θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται.

Παράλληλα, ζήτησε να περιοριστούν οι μαθητές για το διάστημα που δεν θα πηγαίνουν σχολείο.

Νωρίτερα, πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, αναβάζοντας τον αριθμό στα 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Παράλληλα, ο κορωνοϊός έπληξε και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως γνωστοποίησε ο Έλληνας εφοπλιστής μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο 24ωρο ο ΕΟΔΥ δέχθηκε περισσότερες από 15.000 κλήσεις στο νεο τετραψήφιο νούμερο για τον κορωνοϊό (1135).

naftemporiki.gr