Η κύστη κόκκυγα και οι αιμορροΐδες είναι δύο καταστάσεις που απασχολούν ολοένα και περισσότερους ασθενείς. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από αρκετά ανεκτά, μέχρι πολύ βαριά. Η σύγχρονη αντιμετώπιση γίνεται με laser και είναι μία μέθοδος αναίμακτη και πολύ απλή.

Η θεραπεία αιμορροϊδων με laser μπορεί να γίνει μέσα σε 15 λεπτά,το οποίο γίνεται με ελάχιστα επεμβατική τεχνική που συρρικνώνει τους ιστούς, με τον βλεννογόνο να μένει ανέπαφος. Η τεχνική πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ραμμάτων και φυσικά χωρίς κανέναν φόβο μήπως υπάρχει κάποια επιπλοκή. Δεν χρειάζεται γενική αναισθησία και ο ασθενής δεν πονάει. Επιστρέφει πολύ γρήγορα στην καθημερινότητά του.

Τα ίδια πλεονεκτήματα υπάρχουν και στην θεραπεία κύστης κόκκυγα με laser, η οποία δεν πονάει και δεν δημιουργεί κανένα τραύμα στην περιοχή.

Η διάρκεια της τεχνικής είναι περίπου 20 λεπτάκαι δεν χρειάζεται νοσηλεία. Σε λίγη ώρα οι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι τους και από εκείνη την ημέρα και έπειτα, επιτρέπεται να τρώνε και να κάνουν οτιδήποτε έκαναν στην καθημερινότητά τους.

Ποια είναι τα συμπτώματα που θα σας κινητοποιήσουν να πάτε στον γιατρό;

Ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι η διόγκωση, η οποία μπορεί να είναι τόσο μεγάλη ώστε να εξέχουν του πρωκτού. Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να δημιουργήσει θρόμβωση και εμφάνιση εξωτερικών φλεβών του πρωκτού.

Η κύστη κόκκυγος από την άλλη, δημιουργεί μία διόγκωση στην ουρά, η οποία μπορεί να επιφέρει μέχρι και απόστημα. Συχνά παρατηρείται εκροή υγρού ή πυώδους υγρού. Έτσι στην περιοχή παρατηρείται φλεγμονή και φαίνεται διογκωμένη και σκληρή.

Σταματιάδης Απόστολος
Χειρουργός - Πρωκτολόγος Αθήνα

proctology.gr