«Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι επιστήμονες τόσο του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας τη μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή Αγράφων», μετά και τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρα, είναι σε μια περιοχή μεταξύ Μουζακίου και Αργιθέας στο δυτικό ορεινό όγκο των Αγράφων. Η περιοχή παρουσιάζει μικρή σεισμικότητα».
«Εκείνο το οποίο εξετάζουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι ανησυχούμε λίγο για τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχει ο σεισμός για τα παλιά σπίτια που υπάρχουν στην Αργιθέα, ιδίως εκείνα που είναι πετρόχτιστα.

Παράλληλα, εκείνο για το οποίο εμείς μεριμνήσαμε από την πρώτη στιγμή είναι να δούμε εάν και κατά πόσο θα επηρεαστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων που είναι σε εξέλιξη από το χειμώνα στη συγκεκριμένη περιοχή και τούτο γιατί θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα ενεργοποίηση όλων αυτών των φαινομένων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Ερωτηθείς εάν ο ίδιος πιστεύει ότι η δόνηση αυτή ήταν ο κύριος σεισμός, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς, για να πούμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, γνώμη μου είναι ότι αυτή ήταν η κύρια δόνηση».
Πάντως, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, καλώντας, παράλληλα, τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι.

newsbomb.gr