Κάλεσμα συμμετοχής στους μαθητές της Λάρισας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ Λάρισας που θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου στις 19:00 στην πλατεία Λαμπρούλη – Φρούριο.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την Τ.Ο Λάρισας, τα μέλη της ΚΝΕ Ιωαννίδη Λαζαρέτα και Συμεωνίδου Κική, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι το σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του Μ. Θερβάντες «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!».
Τα δύο στελέχη της ΚΝΕ πρόσθεσαν ότι «η καλύτερη απάντηση ενάντια στον πόλεμο, στη σημερινή αδικία, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει είναι η μαζική συμμετοχή όλων των μαθητών στις εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ. Δεν μας ταιριάζουν η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Είμαστε νέοι, έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας! Έχουμε όνειρα και μέλλον που δεν τα εγκαταλείπουμε. Αγωνιζόμαστε να τα κάνουμε πράξη! Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Όλοι εμείς, τα μέλη της ΚΝΕ αγωνιζόμαστε για τον πιο όμορφο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Για να αλλάξουμε τον κόσμο, για να τραβήξει η Ιστορία της ανθρωπότητας μπροστά. Για τη νέα κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό! Σε αυτόν το σπουδαίο σκοπό τους καλούμε όλους.
Φέτος στην πόλη μας έγιναν κινητοποιήσεις μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα και έξω από το σχολείο τους καθώς το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας. Γι’ αυτό μας κοιτάει στην τσέπη, μας διαχωρίζει και μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση.
Οι μαθητές πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να δείξουν την αλληλεγγύη στους λαούς που βιώνουν τον πόλεμο στο πετσί τους, στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας και να δηλώσουν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην πόλη μας, γεγονός που μπλέκει το λαό της πόλης ακόμη πιο βαθιά στα σχέδια τους».
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει: – Συζήτηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Hip hop συναυλία με τους: Ametapistos Epanastahs, White B X, Untreated Wolf -Rock συναυλία με τους State of mind – Βιντεοπροβολές – Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής