Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε , το Σάββατο 3-8-2019 στο αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσουη ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με θέμα :«Καταδυτικός Τουρισμός και Θαλάσσιο Πάρκο».

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Βόλου , κ. Γιώργος Μουλάς κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, παρουσία φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταδύσεων και του τουρισμού γενικότερα.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους :

-Ο κ. Σπυρίδων Ιωσηφίδης  Τεχνολόγος Ιχθυολόγος Πανεπιστημίου Αιγαίου, Φορέας διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, με  θέμα:  Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Β. Σποράδων. Η προσβασιμότητα στη κατάδυση ως μηχανισμός προστασίας και ο κ.  Άγγελος Μαγκλής Ιδρυτής και Αντιπρόεδρος Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε.Εταίρος του Ευρωμεσογειακού Έργου BLUMED Συντονιστής Έταιρος του «Ανω Μαγνήτων Νήσοι»,  με θέμα: Αναπτυξιακές δυνατότητες του καταδυτικού τουρισμού στην Αλόννησο

Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν εστίασαν  στην ανάπτυξη του Τουρισμού και του  Καταδυτικού Τουρισμού  ειδικότερα,  με την ενεργή συνεργασία  της  ΠΕΔ Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλοννήσου.

Την ημερίδα συντόνιζε ο Διευθυντής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Τσούμας.