Αλλάζει «ξανά» ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και καταιγίδες και οι βοριάδες στο Αιγαίο. Η νέα «μίνι κακοκαιρία» αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από αύριο, Τρίτη. Σήμερα ο υδράργυρος θα ανέβει φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Τρίτη (29/08) στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος ο καιρός, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά. Από το βράδυ βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), ενώ στις Σποράδες και θα ενταθούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.
Την Τετάρτη (30/08) στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.