Απαντήσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, σε μια συνέντευξη Τύπου που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη Θεσσαλία, επαναλαμβάνοντας ότι εξετάζεται η δυνατότητα μερικής μεταφοράς νερού 250 εκατ. κ.μ. νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλική πεδιάδα.

Σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του πακέτου των 150 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα, ενώ ανέφερε πως από τα μέτρα για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την αναστολή του φόρου επιτηδεύματος επωφελούνται και οι αγρότες.

Καμία αναφορά για πετρέλαιο

Ο πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στην επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι ήταν προεκλογική του δέσμευση στις 15 Μαΐου 2019 από την πλατεία Ταχυδρομείου.

Αχελώος

Για τον Αχελώο επεσήμανε πως «είναι αδιανόητο να έχουν σπαταληθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για τα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας και αυτά να κάθονται. Τουλάχιστον η Μεσοχώρα που είναι έτοιμη να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό παρατηρείται απαράδεκτη καθυστέρηση».

Και κατέληξε: «Εξετάζουμε τη δυνατότητα μεταφοράς νερού 250 εκατ. κυβ. μέτρων νερού, αλλά θα πρέπει να ξεπεραστούν νομικά εμπόδια».

Iωάννα Τζανή (kedenews.gr)