Ένα από τα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν το προαναγγελθέν άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους χώρους της Κεντροαριστεράς, πρόκειται να είναι για το ψηφοδέλτιο της Λάρισας ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα Θανάσης Βακάλης.

Οι πληροφορίες του Kosmoslarissa.gr αναφέρουν ότι οι σχετικές επαφές έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχει κατ΄αρχήν συμφωνία για συμμετοχή του γνωστού συνδικαλιστή στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών.

Η αποχώρηση του Βακάλη από την ηγεσία του ΘΕΣγάλα, μέσω της συμμετοχής του στο πολιτικό παίγνιο, κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται. Ο ίδιος, λένε οι πληροφορίες, ολοκλήρωσε τον κύκλο του στο χώρο και θα αποχωρήσει σε μια εποχή που ο ΘΕΣγάλα δεν είναι στα καλύτερά του.

Ο Θανάσης Βακάλης γεννήθηκε το 1973, κατάγεται από τον Πλατύκαμπο Λάρισας και είναι απόφοιτος της Ιατρικής. Από το 2001 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της αγελαδοτροφίας και της γεωργίας και είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας. Από τις αρχές του 2011 είναι πρόεδρος του συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας και Πιερίας «ΘΕΣγάλα».

Λ.Ε.