Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση της οριστικής απόφασης από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την αξία απαλλοτρίωσης τριών ακινήτων που θα γκρεμιστούν προκειμένου να αναδειχθεί ένα ακόμη μέρος του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας «ο λόγος της καθυστέρησης εκτιμάται ότι είναι η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο εργασίας –μνημεία σε όλη τη χώρα- με τον οποίο έχουν επωμιστεί οι υπάλληλοί τους. Ως εκ τούτου, η υπόθεση της έκδοσης οριστικής απόφασης σχετικά με την αξία αποζημίωσης της ακίνητης περιουσίας, η οποία θα περάσει στην κατοχή του δημοσίου, είναι μία από αυτές που δεν προχωρά…».

Να σημειωθεί ότι τα τρία ακίνητα-εμπορικά καταστήματα βρίσκονται επί της οδού Βενιζέλου. Μόνο σε ένα από αυτά λειτουργεί και σήμερα εμπορική επιχείρηση, ενώ τα άλλα δύο είναι κλειστά. …Σε αναμονή, για την έναρξη της προβλεπόμενης διαδικασίας απαλλοτριώσεων κτισμάτων, από ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται και το Μεγάλο Οθωμανικό Λουτρό (Μεγάλο Χαμάμ) επί της οδού Βενιζέλου. 

Λένα Κισσάβου (Ελευθερία)