Εν αναμονή της ενθρονίσεως του νέου ποιμενάρχη της Λάρισας στις 10 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν το απόγευμα το απόγευμα του Σαββάτου οι λατρευτικές εκδηλώσεις, για την Σύναξη πάντων των εν Λαρίση Αγίων στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Αφού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των τοπικών Αγίων και της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Αρμενιώτισσας στον προαύλιο χώρο του ναού, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, όπου προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λαρίσης αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λαρίσης στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή και το μαρτύριο των τοπικών Αγίων και τόνισε πως «Οι Άγιοι, ήταν αυτοί που σήκωσαν επάνω τους την ευθύνη για την πορεία όλου του κόσμου και διετράνωσαν με την ζωή τους ότι έκτος της εκκλησίας, δεν υπάρχει νόημα στη ζωή του ανθρώπου και κυρίως δεν υπάρχει η σωτηρία και ο αγιασμός», ενώ πρόσθεσε πως «Οι Άγιοι, είναι η συνέχεια της ζωής του Χριστού, τον οποίο ομολόγησαν και προσέφεραν στις καρδιές των πιστών. Ζουν και υπάρχουν σήμερα ανάμεσά μας και εμείς γευόμαστε τις πολλές τους δωρεές».

Το πρωί της Κυριακής επί τη εορτή πάντων των εν Λαρίσῃ Αγίων, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

orthodoxia.info