Στην 5η «Λογοτεχνική Σκηνή» 2016 της Θεσσαλονίκης,  συμμετείχε προσκεκλημένος ο Λαρισαίος ποιητής και γιατρός Δημήτρης Π. Κρανιώτης, ο οποίος διάβασε ποιήματά του από τη νέα ποιητική συλλογή του που θα εκδοθεί προσεχώς. 

Η «Λογοτεχνική Σκηνή» είναι ένας πολύ αξιόλογος και φιλόδοξος θεσμός,  που διοργανώνει το λογοτεχνικό περιοδικό «Εντευκτήριο» σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ο οποίος δημιουργήθηκε το 2012 από τον διευθυντή της Γιώργο Κορδομενίδη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Παρά θίν' αλός» του Δήμου Καλαμαριάς.

Η «Λογοτεχνική Σκηνή» 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2016 και συμμετείχαν 21 ποιητές και πεζογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο και μαζί τους μουσικοί,  ερμηνευτές, χορογράφοι και χορευτές. Τις αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων συμπλήρωσαν  περφόρμανς, μουσική και προβολές. Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε  μικρά αφιερώματα στην Άννα Αχμάτοβα, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Ζαν Ζενέ, τον Κλείτο Κύρου και τον Δ. Ν. Μαρωνίτη. 

Δείτε το σχετικό βίντεο: