Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο κορυφαίος αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η άνοιξη του Σύμπαντος», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στα μέσα της εβδομάδας.
Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των επιστημών. Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κορυφαίο αστροφυσικό για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων την Επαναδημιουργία της Λίμνης Κάρλας, για τα υποβρύχια Μουσεία σε Αλόννησο και Αλμυρό, το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα, το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου στην Ελασσόνα αλλά και τα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον τομέα των επιστημών και της καινοτομίας.
Ο κ. Σιμόπουλος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το πλούσιο έργο που καθημερινά επιδεικνύει, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους πλέον δραστήριους και αποτελεσματικούς περιφερειάρχες της χώρας ενώ υποστήριξε ότι «η άλλη Ελλάδα –εκτός Θεσσαλίας- θα πρέπει να γνωρίσει το έργο που παράγεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρόσφερε στον κ. Σιμόπουλο ένα αναμνηστικό λεύκωμα με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομία της Θεσσαλίας στο πέρασμα των αιώνων.