Την Πέμπτη 29 Ιουνίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας πραγματοποίησε ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος,με θέμα την περιβαλλοντική αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην τοποθέτησή  του ο κ.Παπαδόπουλος ,προχώρησε σε μια αξιόλογη πρόταση για την περιοχή, δηλώνοντας τα εξής :

" Ένα σχόλιο μόνον ότι μετά την αξιολόγηση τη δεύτερη που ήταν επιτυχής, η Ν.Δ. έχει επιδοθεί σε μια στρατηγική δολιοφθοράς και αυτή και οι δορυφόροι της. Και αυτό το ζήτημα ,των λιγνιτικών πεδίων της Δυτικής Μακεδονίας ,ο ΣΥΡΙΖΑ θα το λύσει. Αυτοί το δημιούργησαν, αυτοί τα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και έλαχε στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το μεγάλο ζήτημα να το λύσει.Γνωρίζοντας τον Περιφερειάρχη, θα ήθελα να πω το εξής. Κύριε Περιφερειάρχη, κάντε την Κοζάνη, Ανδαλουσία. Έχετε πολλά στρέμματα. Αποκαταστήστε τις λιγνιτικές εκτάσεις για αγροτικές καλλιέργειες και κάντε θερμοκήπια. Η πρόταση την οποία  προτείνω  και σε πολλούς Βουλευτές της περιοχής  και στο αγροτικό τμήμα, είναι «κάντε θερμοκήπια».

Το λιγνιτικό λεκανοπέδιο αποτελεί χώρο κοινών συμφερόντων της πολιτείας, της ΔΕΗ και των κατοίκων. Η δράση της ΔΕΗ απομειώνεται, όπως πάει ο λιγνίτης σιγά σιγά θα μειώνεται, η ανεργία  όμως θα μεγαλώνει. Εάν πάμε σε καλλιέργειες εντάσεως εργασίας που είναι τα θερμοκήπια και κάνετε  ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τη Δ.Ε.Η., γιατί έχει τα λεφτά  και υποχρεούται να σας αποκαταστήσει και φτάσετε  στα 40.000 στρέμματα θερμοκήπια, θα είστε ο μπαξές της Ευρώπης. Όσον αφορά στα αρωματικά φυτά,μην τα βάλετε, διότι δεν θα ξέρετε πώς να τα αξιοποιήσετε.Πρώτα θα πρέπει να κάνετε συνεταιρισμό,  θα πρέπει να εξασφαλιστεί η διάθεση του προϊόντος  , να εξασφαλιστούν  οι εξαγωγές και μετά να κάνετε οτιδήποτε άλλο. Μην παρασύρεστε από  μεγαλόπνοα σχέδια. Εξασφάλιση Αγορών, με σχέδιο, μαζί με τους αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους.

Πιστεύω ότι η πρότασή μου βλέπει μπροστά στο μέλλον , έχω κάνει περιοδείες στα χωριά σας, στους νομούς σας. Το μέλλον  της  Κοζάνης είναι οι καλλιέργειες εντάσεως εργασίας, όπως τα θερμοκήπια. Αυτό επιδιώξτε . Και η Δ.Ε.Η. Πρέπει να σας βοηθήσει,εχετε ζεστό νερό, μπορείτε με τις ανανεώσιμες πηγές να κάνετε θαύματα. Κάντε την Κοζάνη Ανδαλουσία."