Ημερίδα της παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με θέμα «Βλάχοι : Ιστορία – Τέχνη – Πολιτισμό», σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων.
Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Μιχ. Μαγειρίας, ευχαρίστησε τις αντιπροσωπείες των Ελλήνων Βλάχων από τα Σκόπια, τον Καναδά, την Αμερική και τη Γερμανία που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν οι παρακάτω ανακοινώσεις : ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ   -  World  Vlach  Amphictyony
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ: «Η καλλιτεχνία των Βλάχων»
ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΙΤΟΣ, Καθηγητής  Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Α.Π.Θ: «Βλάχοι: μαρτυρία ορθοδοξίας, ελληνισμού και πολιτισμού»
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΥΔΙΚΟΣ, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ : «Οι Βλάχοι στον  πολιτισμό»
Στο τέλος της εκδήλωσης τα  χορευτικά τμήματα από τους Συλλόγους Αβδελιωτών «Βασιλίτσα», ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς τοπικούς χορούς, εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και τους «πιστούς» φίλους της Βλάχικης παράδοσης.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΒΑ  ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν στην οργάνωση και άρτια διεξαγωγή του ΗΜΕΡΙΔΑΣ  καθώς και τους πολίτες μέλη της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή τους.