Με ψυχοκινητικά παιχνίδια και ενημέρωση για τις Πρώτες Βοήθειες συνεχίστηκε το περασμένο διήμερο, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.
Ένα απόγευμα ενεργοποίησης της σωματικής και συναισθηματικής έκφρασης τους, με την καθοδήγηση της ειδικής γυμνάστριας Έρσης Ρουμελιώτη, πέρασαν οι μικροί φίλοι του «Ξενώνα Ραψάνης». Παιχνίδια εκτόνωσης της φαντασίας, ενεργοποίησης της σκέψης και των συναισθημάτων, αλλά και ανάπτυξης των δεξιοτήτων και της κοινωνικοποίησης, προσέφεραν μια όμορφη εμπειρία στα παιδιά, ανοίγοντας με επιτυχία τον κύκλο των δράσεων που το πρόγραμμα του «Ξενώνα» έχει επιμεληθεί για την ψυχαγωγία τους, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.
Πολύτιμες συμβουλές και επιστημονική καθοδήγηση για την αντιμετώπιση κοινών και σοβαρών τραυματισμών και περιστατικών υγείας προσέφερε η εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, Χριστίνα Γιώτσα, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Πρώτες Βοήθειες, που διοργάνωσε ο «Ξενώνας Ραψάνης, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ε. Ε. Σ., στο Δημοτικό Σχολείο της Ραψάνης. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη σωστή αντίδραση σε κάθε περιστατικό υγείας και πήραν απαντήσεις σε μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην έγκαιρη και αποτελεσματική στάση τους σε θέματα υγείας.