Πέθανε στα 60 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο ο συνδικαλιστής και πρώην πρόεδρος του ΕΚΛ Θανάσης Βάϊος θα κηδευτεί αύριο Κυριακή στις 12 με πολιτική κηδεία, ενώ η σορός του θα βρίσκεται από τις 10 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Το Εργατικό Κέντρο εξέδωσε την εξής συλλυπητήρια ανακοίνωση:

Έφυγε πρόωρα άλλα λεβέντικα και αγωνιστής μέχρι τέλος ο πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων και του ΕΚΝΛ, Θανάσης Βάϊος

Η Διοίκηση του Συνδικάτου οικοδόμων με θλίψη και πόνο, αναγγέλλει στην εργατική τάξη, τον πρόωρο θάνατο, του Θανάση Βάϊου, πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και για πάνω από 3 δεκαετίες μάχιμου συνδικαλιστή (Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος της διοίκησης του ΕΚΝΛ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας ΕΕΔΥΕ).

Ο συνάδελφος μας Θανάσης Βάϊος, έφυγε νωρίς απο κοντά μας, απο τους συναδέλφους και συντρόφους του, απο την γυναίκα και το παιδί του, τα αδέλφια και την ευρύτερη οικογένειά του, αλλά λεβέντικα και αγωνιστής μέχρι τέλος, όπως έζησε τα 60 του χρόνια, όπως ταιριάζει στους κομμουνιστές-συνδικαλιστές.

Έζησε μια ζωή, γεμάτη με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, συνειδητής και ανιδιοτελούς προσφοράς μέσα απο τις γραμμές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΕΚΝΛ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και του ΚΚΕ, για την υπεράσπιση του δίκιου του εργάτη, για την κατάργηση της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής κοινωνίας και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να κάνει πίσω στις δυσκολίες και τα προβλήματα, στον ταξικό αντίπαλο, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και στη διαβρωτική δράση των διάφορων οπορτουνιστών.

Η φυσική απουσία του από το ΕΚΝΛ και τους αγώνες μας, θα είναι αισθητή. Όμως στη μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή η πρωτοπόρα δράση και στάση ζωής του και θα μας δίνει κουράγιο στον δύσκολο, αλλά δίκαιο αγώνα μας, τον οποίο υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και να φέρουμε νικηφόρα σε πέρας, μαζί με χιλιάδες νέους αγωνιστές που θα μπούν στη θέση του.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου οικοδόμων, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του Άννα, στην αγαπημένη του κόρη Γεωργία και σε όλη την οικογένεια του.

Η εκφορά του συναδέλφου Θανάση Βάϊου προς την τελευταία του κατοικία, θα είναι πολιτική όπως ο ίδιος επιθυμούσε και θα γίνει την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας. 

Η σωρός του εκλιπόντα θα βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΝΛ, την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, όπου θα γίνουν οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες και ο αποχαιρετισμός του κόσμου. 

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η αναχώρηση για το χωριό του Βερδικούσια Ελασσόνας, όπου θα γίνει η ταφή του.

Το Συνδικάτο οικοδόμων καλεί τους οικοδόμους τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην πολιτική τελετή για τον αποχαιρετισμό του συναδέλφου Θανάση Βάϊου και αντί για στεφανιών όσοι θα ήθελαν, τα χρήματα αυτά να δοθούν όπως ο ίδιος επιθυμούσε για την στήριξη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ ή της ΕΕΔΥΕ.

Αγαπημένε μας Θανάση, καλό σου ταξίδι.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου