Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την Πιερία. Στο πλαίσιο αυτό, διασώθηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους, καθώς το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκονταν είχε πλημμυρίσει.
Ο απεγκλωβισμός τους έγινε με βάρκα της ΕΜΑΚ, καθώς η περιοχή είχε μετατραπεί σε λίμνη, ενώ τα άτομα είναι καλά στην υγεία τους.
Νωρίτερα, τα ξημερώματα, κινδύνεψε οδηγός αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε σε αγροτικό περιοχή της Βεργίνας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τον απομακρύνει. Έως στιγμής, στην Πιερία χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 40 άτομα σε ασφαλή σημεία λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, και μόνο σε δύο σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο Βαρικό και κοντά στο Λιτόχωρο, η κίνηση (στο ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται από μία λωρίδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

in.gr