Ο πιο κεντρικός χώρος του σπιτιού, το μέρος που κάθε καλεσμένος σου θα δει, αλλά και το μέρος που θα περάσεις αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σου όταν βρίσκεσαι στο σπίτι.

Το σαλόνι.

 

Το σαλόνι είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους ενός σπιτιού και ο ρόλος του είναι πολυδιάστατος, καθώς εκεί θα φιλοξενήσεις τους καλεσμένους σου, θα παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά μετά τη δουλειά, θα πιεις τον καφέ σου με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Από τη μία λοιπόν, ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να είναι προσεγμένος ώστε να μπορείς να υποδεχτείς ανά πάσα ώρα και στιγμή έναν επισκέπτη, αλλά θα πρέπει να αποπνέει και αυτή την όμορφη και οικεία ζεστασιά του σπιτιού.

 

Για να τα πετύχεις όλα αυτά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Με τη λίστα που θα βρεις παρακάτω θα πάρεις μια γεύση από το τι μπορείς να προσθέσεις στο σαλόνι σου για να πετύχεις την απόλυτη ισορροπία.

 

 

1.   Ισορροπημένη Διακόσμηση

 

Για ένα σαλόνι ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση, η διακόσμηση αποτελεί το Α και το Ω. Προκειμένου να το καταφέρεις αυτό, η διακόσμησή σου δεν θα πρέπει να τείνει ούτε προς το πολύ casual και ατημέλητο, σαν να είναι ακόμα ένα δωμάτιο του σπιτιού, αλλά ούτε και στο πολύ επίσημο, ώστε να σε κάνει να μην αισθάνεσαι οικεία με τον χώρο. Όπως συνήθως, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση. Μπορείς να προσθέσεις, λοιπόν, διακοσμητικά που να εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές - όπως τα διακοσμητικά από το Studio Kosta Boda Illum - να καλύψεις τους καναπέδες με διάφορα ριχτάρια προκειμένου να χαρίσεις μια έξτρα πινελιά ζεστασιάς στον χώρο, αλλά και να κρατήσεις τα πιο προσωπικά αντικείμενα (π.χ. ένα πολύ προσωπικό δώρο που έλαβες από ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο) σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και όχι στο σαλόνι.

 

2.   Περισσότεροι Φωτισμοί

 

Ενίσχυσε τον κεντρικό φωτισμό του σαλονιού προσθέτοντας έξτρα φωτιστικά ή κρυφούς φωτισμούς σε διάφορα σημεία του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να δημιουργείς μια πιο ρομαντική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα όποτε το θελήσεις, αλλά και να κάνεις τον χώρο πιο φωτεινό και επίσημο όταν θα έχουν έρθει οι καλεσμένοι σου. Με μία κίνηση λοιπόν, θα εξυπηρετήσεις δύο σκοπούς.

 

Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο θα πρέπει να βεβαιωθείς και ότι ο πάροχος ενέργειας σου σε καλύπτει και δεν θα δεις ξαφνικά τον λογαριασμό σου να φουσκώνει. Το καλό είναι, ότι ακόμα κι αν δεις ότι από αυτή την άποψη δεν σε συμφέρει οικονομικά, μπορείς εύκολα να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού στην αγορά υπάρχει ποικιλία ενεργειακών πακέτων - όπως αυτά που θα βρεις στο Ftinotero Reuma - που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις οικονομία στο ρεύμα. Αρκεί μόνο μια καλή έρευνα αγοράς.

3.   Το κατάλληλο χρώμα στους τοίχους

 

Τι κι αν όλα αυτά τα έχεις ήδη κάνει ή αν το σαλόνι σου είναι ήδη ισορροπημένο και δεν χρειάζεται κάποια τέτοια αλλαγή, αλλά και πάλι αισθάνεσαι ότι κάτι δεν σου κολλάει; Μήπως αυτό το κάτι τελικά είναι απλώς το χρώμα που έχεις επιλέξει για τους τοίχους; Οι χρωματικές επιλογές σου μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που αποπνέει το τελικό αποτέλεσμα. Μήπως είναι πολύ ψυχρό ή μήπως δεν συμβαδίζει με την υπόλοιπη διακόσμηση; Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι η συνολική ισορροπία του σαλονιού δεν χάνεται πολύ απλά λόγω του χρώματος.