Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης στον Τύρναβο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη συμβασιοποίηση του έργου προϋπολογισμού 1.226.643 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που ενισχύει την οδική ασφάλεια στην είσοδο της πόλης του Τυρνάβου από την Εθνική Οδό Λαρίσης – Κοζάνης.

Είναι έργο ουσίας και μεγάλης αξίας για ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς βρίσκεται πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Θεσσαλία με τη Δυτική Μακεδονία.

Είναι ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι ανθρώπινες επιθυμίες.  Το συγκεκριμένο έργο θα διατηρήσει και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας αλλά και μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία.

Το έργο αυτό είναι απόρροια συνέργειας και συνεργασίας με τα αποτελέσματά του να αφήνουν βαθύ αποτύπωμα στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αφορά στην κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου και παράπλευρου δικτύου επί της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Λάρισας - Κοζάνης, που αποτελεί τμήμα του δευτερεύοντος Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της χώρας, και συγκεκριμένα στη συμβολή της Ε.Ο. με την προβλεπόμενη περιφερειακή οδό του Τυρνάβου, στη βορειοανατολική είσοδο του οικισμού.

Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 650m και περιλαμβάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές στις υφιστάμενες οδούς.

Σήμερα στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, περί τη χιλιομετρική θέση 17+800, υπάρχει ισόπεδη συμβολή με ελλιπή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, η οποία δεν παρέχει επαρκή διευθέτηση της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα μειωμένη οδική ασφάλεια και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.