Χρηματικό πρόστιμο σε δύο εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Συκουρίου, επέβαλε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης, για την εκ μέρους τους άσκηση δημόσιας κριτικής σε μέσα ενημέρωσης. Απόφαση που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και ερωτηματικά στον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία της Λάρισας. 

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος που του δίνει ο νόμος, τιμώρησε με πρόστιμο ίσο με το 1/4 του μισθού του, τον διευθυντή του ΓΕΛ Συκουρίου και πρώην αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ, Δημήτρη Γεωργούση για δημόσια κριτική διά του Τύπου, και με πρόστιμο ίσο με το 1/8 του μισθού του τον εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Συκουρίου και μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Δ. Διονυσίου, γιατί με κείμενό του σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης είχε χαρακτηρίσει παράτυπη απόφαση του οργάνου στο οποίο συμμετέχει.

Ο ίδιος ο κ. Καψάλης με δήλωσή του στην Ελευθερία διευκρινίζει ότι τα πρόστιμα στους δύο καθηγητές δεν επιβλήθηκαν για την άσκηση κριτικής μέσω του Τύπου, αλλά για κατασυκοφάντηση και εξύβριση της υπηρεσίας.

Νατάσα Πολυγένη Ελευθερία