Ο προηγούμενος διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ μπορεί να είχε ακυρωθεί, αλλά ο τωρινός που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 προχωρά. Αυτό ανέφερε σήμερα με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με τον διαγωνισμό να προχωρά προκειμένου να αγοραστούν δέκα ασθενοφόρα, ένα εξ αυτών 4x4, και δύο κινητές μονάδες υγείας, κόστους 1 εκατομμυρίου ευρώ.
O διαγωνισμός αφορά δύο περιφέρειες, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, και δεν είναι πανελλαδικός. Από την πρώτη στιγμή εξάλλου ο κ. Αγοραστός είχε ζητήσει να γίνουν ξεχωριστοί διαγωνισμοί προκειμένου να είναι λιγότερες οι πιθανότητες για εμπόδια, αλλά και για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις Περιφέρειες που είναι έτοιμες και να μην καθυστερούν εξαιτίας ολιγωριών άλλων δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, γίνονται και κινήσεις για την προμήθεια εξοπλισμού για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχουν επαφές και με την ηγεσία των δύο Σωμάτων, ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι γίνονται κινήσεις για να διατεθούν και για τα δύο Σώματα συνολικά 1 εκατομμύριο ευρώ (500+500 χιλιάδες ευρώ), ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα, όπως και για το ΕΚΑΒ, για την αγορά οχημάτων και άλλων αναγκαίων ειδών εξοπλισμού.
thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)