Στην τελική φάση ανακατασκευής της εισέρχεται η περιφερειακή οδός Τρικάλων για να μετατραπεί σε σύγχρονο και κυρίως ασφαλή αυτοκινητόδρομο, μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υπογραφή της μελέτης του έργου.

Η περιφερειακή οδός Τρικάλων αποτέλεσε πρωτοποριακό έργο για την εποχή της, όταν κατασκευάσθηκε πριν από δεκαετίες, αλλά η επέκταση του σχεδίου πόλης της Λάρισας την έχει μετατρέψει σήμερα – σε αρκετά της σημεία - σε «αστική» οδό.

Η νέα μελέτη, προϋπολογισμού 998.840,87 ευρώ, αφορά τη βελτίωση της υφιστάμενης νότιας παράκαμψης Λάρισας, μήκους 6,6 χιλιομέτρων. 

Πρόκειται για τη μελέτη κύριας αρτηρίας διαχωρισμένης κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, παράπλευρο δίκτυο από την εκτός σχεδίου πλευρά της πόλης της Λάρισας και με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους για τη σύνδεση των παρόδιων ιδιοκτησιών (βιοτεχνικής και εμπορικής χρήσης) καθώς και αγροτικών εκτάσεων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, αποτελεί τροχοπέδη για την γρήγορη κίνηση των οχημάτων καθώς διαθέτει μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, ενώ - το κυριότερο- παρουσιάζει υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr