Με την εκλογή του επίκουρου καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας άρχισε χθες η αντίστροφη μέτρηση για την οργάνωση και λειτουργία της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, την πρώτη κλινική Επείγουσας Ιατρικής που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα. Το εκλεκτορικό σώμα της Ιατρικής Σχολής, υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Αθαν. Γιαννούκα, συνεδρίασε χθες το πρωί και μεταξύ 7 ενδιαφερομένων επέλεξε στη θέση του επίκουρου καθηγητή τον καταγόμενο από την Αρκαδία πνευμονολόγο-εντατικολόγο Ιωάννη Πανταζόπουλο που υπηρετεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης και διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος επίκουρος καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ. Αθαν. Γιαννούκα επισκέφθηκε τον πρόεδρο των δύο νοσοκομείων της Λάρισας κ. Παν. Νάνο, με τον οποίο είχε ολιγόωρη συνάντηση για τη λειτουργία της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που προβλέπεται μετά την αναμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του. 

Βάση για τη λειτουργία της νέας κλινικής αποτελεί το σημερινό Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο θα ενισχυθεί με τους νέους εξειδικευμένους γιατρούς που θα προσληφθούν στις αρχές του επόμενου χρόνου από τη διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη – στη Λάρισα αναμένεται να προσληφθούν 16 ειδικοί γιατροί, από 8 για κάθε ένα από τα δύο νοσοκομεία.

Λ.Ε. με πληροφορίες από Δημήτρη Κατσανάκη (Ελευθερία)