Πραγματικό αγώνα έδωσαν τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ώστε να παραμείνει ανοιχτό, τόσο το εθνικό, όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής και κυρίως, του Πηλίου και των ορεινών του Αλμυρού.

Μπορεί μέσα στην πόλη του Βόλου και στα γύρω πεδινά να μην είχαμε χιόνι, ωστόσο από το ύψος του περιφερειακού δρόμου, στον Άνω Βόλο και πάνω, υπήρξε σφοδρή χιονόπτωση που διήρκησε από τη μία περίπου, μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι και τις 5:30 τα ξημερώματα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη – η οποία παρακολουθούσε από κοντά, όλη τη νύχτα, τις προσπάθειες να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί – μέχρι και τις 11 το βράδυ, χιονόπτωση υπήρχε μόνο στην περιοχή της Ανάβρας Αλμυρού. Από την μία και μετά ωστόσο, τα φαινόμενα εντάθηκαν και επεκτάθηκαν σε όλο -σχεδόν-το Νομό.

Παρόλα αυτά, όπως είπε, με συνεχείς ρίψεις αλατιού, κατέστη δυνατό να παραμείνει ανοιχτό όλο το επαρχιακό δίκτυο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το εθνικό. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από το ύψος του Κατηχωρίου και πάνω, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους και όσοι ταξιδεύουν στο εθνικό δίκτυο, καθώς, σύμφωνα με το 100, από τις 6 το πρωί χιονίζει από τον κόμβο του Αλμυρού ως την Αθήνα και από την Σούρπη ως τον κόμβο των Μικροθηβών.

Από τις 5:30 η χιονόπτωση κόπασε ωστόσο, επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, ιδίως στα ορεινά.

Λόγω των ανέμων αυτών, πιθανότατα δεν θα εκτελεστούν και σήμερα, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων προς και από τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

thessaliatv