Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αγία Σοφία κτίστηκε επί των ημερών του Ιουστινιανού από τους αρχιτέκτονες Ισίδωρο και Ανθέμιο και είναι αφιερωμένη στην Σοφία του Θεού.

Όλη η οικουμένη την γνωρίζει ως ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, σύμβολο του χριστιανισμού και του ελληνικού πολιτισμού και η μετατροπή της σε τζαμί από τους Τούρκους δεν αποτελεί παρά ομολογία της αδυναμίας τους να δημιουργήσουν οι ίδιοι κάτι τόσο λαμπρό και θαυμαστό.

Η πράξη αυτή των Τούρκων προσβάλει το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου και για αυτό έχει προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η Τουρκία παραβιάζουν για μια ακόμη φορά το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την σύμβαση της Ουνέσκο.

Η θλίψη του ελληνισμού και όλου του χριστιανικού κόσμου δεν περιγράφεται με λόγια. Διατηρούμε όμως την ψυχραιμία μας απέναντι στις προκλήσεις και ενεργούμε με σύμμαχο μας το διεθνές δίκαιο, την νομιμότητα, μα πάνω από όλα την ιστορία».