«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσα σε ανθρώπους που συνεχίζουν να παράγουν και να κοιτάζουν μπροστά. Με λόγια και ανέφικτες υποσχέσεις η χώρα δεν προχωρά. Παράγετε ένα θεσπέσιο, ποιοτικό και με μεγάλες προοπτικές προϊόν, ένα προϊόν σύμβολο της περιοχής και το μόνο που ζητάτε από την πολιτεία είναι να μην βάζει εμπόδια. Δυστυχώς όμως, αντί να ανοίγει δρόμους, η σημερινή Κυβέρνηση επιλέγει να χτίζει τείχη». 

Τα παραπάνω τόνισε από τα Πλατανούλια, ευρισκόμενος στην 4η Γιορτή Αχλαδιού, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας. 

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, μιλώντας για την μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική στον χώρο του πρωτογενούς τομέα σημείωσε πως «μπορεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια να μειώθηκε – φόρος που η Κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου αποφάσισε να αυξήσει και αναγκάστηκε να μειώσει ξανά, έπειτα από τις έντονες, διαρκείς και συντονισμένες αντιδράσεις μας - , όμως η υψηλή φορολογία παραμένει, η προκαταβολή φόρου επίσης, οι παράλογες ασφαλιστικές εισφορές ήρθαν για να μείνουν, η πλήρης απραξία για το Ρωσικό εμπάργο συνεχίζεται και πρόσφατα ο “πνευματικός πατέρας” του σημερινού Πρωθυπουργού, ο κ. Φλαμπουράρης, είπε ότι το ΕΣΠΑ δεν απορροφάται καθώς χρειάζεται business plan! 

Δηλαδή είπε σε όλους εσάς “μην συνεταιρίζεστε, μην εξάγετε, μην ανανεώνετε τον εξοπλισμό σας” γιατί δεν μπορούμε να καταρτίσουμε επαγγελματικό σχέδιο».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, τέλος, προέτρεψε τους παραγωγούς «να συνεχίζουν να παράγουν, να ελπίζουν και να προσπαθούν, γιατί οι μέρες των ιδεοληψιών, των ψεμάτων και της ανικανότητας φτάνουν στο τέλος τους. 

Ο πρωτογενής τομέας αξίζει καλύτερης τύχης και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να καταφέρουμε να του δώσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει», κατέληξε χαρακτηριστικά.