Πρώην συνεργάτης του Αχιλλέα Μπέου, κατά την προεκλογική περίοδο, είναι ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Ακρόαμα 99,8 Άκης Σαμαρτζής που συνελήφθη χθες το μεσημέρι με την κατηγορία της εκβίασης σε βάρος του αιρετού δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου. 

Ο 49χρονος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, παραπέμπεται την ερχόμενη Δευτέρα να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη. Μάλιστα η κατηγορία του εκβιασμού  μετατράπηκε σε εκβίαση στην απλή της μορφή.

Ο Αχιλλέας Μπέος σε σημερινή του συνέντευξη πέρα από την υπόθεση Σαμαρτζή την οποία εξιστόρησε με τον δικό του τρόπο, εξαπέλυσε πρωτόγνωρη επίθεση και κατά ενός άλλου δημοσιογράφου εκδότη και ραδιοφωνικού του Βόλου, τον Γιώργο Καρεκλίδη, τον οποίο περιέλουσε με απίστευτα επίθετα με επιεικέστερο αυτόν του …«σουφλατζή». Ο τελευταίος, με το τέλος της συνέντευξης, υπέβαλε μήνυση κατά του Αχιλλέα Μπέου για την δυσφήμιση που υπέστη και ήδη ο Μπέος εκλήθη από τον εισαγγελέα για τα περαιτέρω...

Μάλιστα ο αιρετός δήμαρχος στην ίδια συνέντευξη επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των «διακοσίων οικογενειών που λυμαίνονταν τον Βόλο» και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την πόλη, δίνοντας ακόμα και το 90% του μισθού του στους ανήμπορους.

Η εκδοχή Σαμαρτζή

Μετά την απολογία του 49χρονου δημοσιογράφου, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Βούλγαρης, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και αποκάλυψε τι κατέθεσε ο εντολέας του στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, ο κατηγορούμενος  συναντήθηκε με τον Αχ. Μπέο μετά από μήνυμα που έλαβε από τον υπηρεσιακό σύμβουλο του Αχ. Μπέου, Γ. Σκλιά. Σύμφωνα με την απολογία του, είχαν προηγηθεί άλλες δύο συναντήσεις του ιδιοκτήτη του μέσου με τον Αχ. Μπέο μετά από μεσολάβηση του κ. Πάππου.

Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού, υποστήριξε σε δήλωση του ότι ουδέποτε υπήρξε εκβιασμός από πλευράς του και στη συνάντηση πήγε για να συζητήσει περί θεμάτων πρασίνου και wifi που αποτελούσαν δική του ιδέα και πρόταση προς την δημοτκή αρχή.Την ώρα που συζητούσαν, αναφέρει ο κ Σαμαρτζής ο Αχ. Μπέος του έδωσε κάτι διπλωμένο σε στρογγυλή μορφή κάτω από το χέρι του και ο κατηγορούμενος νόμιζε ότι ήταν στοιχεία που αφορούσαν τα θέματα αυτά και δεν κατάλαβε ότι ήταν χρήματα.

Ο δικηγόρος του κ Σαμαρτζή κ. Βούλγαρης αποκάλυψε, επίσης, οτι ο πελάτης του στο παρελθόν απειλήθηκε με κατασχετήρια έκθεση, για οφειλή που είχε παραγραφεί, και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα και ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε στα αρμόδια όργανα. Ο κατηγορούμενος είχε εργολαβική σχέση με το δήμο με προηγούμενες δημοτικές αρχές για την ...επιτήρηση των κοιμητηρίων και υπάρχουν οφειλές άνω των 200.000 €. Για τις οφειλές έχουν ασκηθεί αγωγές, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης των χρημάτων, οι οποίες εκκρεμούν

Σε σημερινή συνέντευξή τύπου ο Αχ. Μπέος παραδέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος υπήρξε συνεργάτης του προεκλογικά στο γραφείο επικοινωνίας που είχε δημιουργήσει. Στη συνέχεια, όμως, ήλθαν σε κόντρα και σύμφωνα με τον κ Σαμαρτζή ξεκίνησαν οι δύσκολες ημέρες για τον ίδιο Σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο, μεταξύ τους υπήρξαν τρεις συναντήσεις, η πρώτη εκ των οποίων ορίστηκε μετά από διαμεσολάβηση του Σ. Πάππου στα μέσα Ιανουαρίου. Τα δυο επόμενα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν χωρίς την ανάμιξη κανενός άλλου. Στο δεύτερο, ο Αχ. Μπέος υποστήριξε ότι έδωσε στον Α.Σ. 300 ευρώ, αλλά εκείνος είπε ότι είναι λίγα και ζήτησε από τον Αχ. Μπέο να πιέσει επιχειρηματίες για χορηγίες στο ραδιόφωνό του ή να του δίνει 500 ευρώ κάθε μήνα. Στο τρίτο ραντεβού, χθες, σε μεγάλο ξενοδοχείο του Βόλου, το οποίο ορίστηκε μέσω του Γ. Σκλιά, ο Αχ. Μπέος εμφανίστηκε με δέκα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, έπειτα από υπόδειξη της Ασφάλειας, την οποία είχε ενημερώσει, όπως είπε, εδώ και 50 μέρες.