Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων της ΔΕ Ευρυμενών με τον Βουλευτή του ΚΚΕ  κ. Γιώργο Λαμπρούλη.
Η Συντονιστική Επιτροπή μετέφερε το αίτημα /υπόμνημα των κατοίκων  της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών για μεταφορά  της περιοχής Στομίου-Ομολίου-Παλαιοπύργου-Καρίτσας στο Δήμο Τεμπών για λόγους: Συνοχής τόσο σε παραγωγικό και κοινωνικό επίπεδο όσο και σε περιβαλλοντολογικό και πολιτιστικό, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών της περιοχής. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι ενώ η  Μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2010  πρότεινε την ένταξή της ΔΕ Ευρυμενών  στον Δήμο Τεμπών η τότε πολιτική ηγεσία στην απόφαση της αγνόησε τις αρχές της επιστημονικότητας. και της θέλησης των δημοτών.
Επίσης η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πρέπει να λάβει υπόψιν της την θέληση των δημοτών η οποίοι εκφράστηκαν και σε δημοψήφισμα το 2010 και με υπογραφές τώρα των  κατοίκων και 67 φορέων της ΔΕ Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών με συντριπτική πλειοψηφία τους υπέρ της ένταξης της ΔΕ στον Δήμο Τεμπών.
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλης εξέφρασε την υποστήριξή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει με κοινοβουλευτικές ενέργειές του στη Βουλή το θέμα της  μεταφοράς της ΔΕ Ευρυμενών  στον Δήμο Τεμπών.