Ο περιηγητικός τουρισμός ανεβαίνει θεαματικά σε όλο τον κόσμο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σκοπεύει να πάρει μερίδιο από την…πίτα.
Σύμφωνα με στοιχεία από γερμανικό ινστιτούτο, το 30% των Γερμανών άνω των 50 ετών κάνουν τέτοιου είδους τουρισμό και αναζητούν ιδανικούς προορισμούς.
Στην Ελλάδα έρχεται μόλις το 6% αυτών που αποζητούν τους περιπάτους στη φύση, σε σημασμένα και καθαρά μονοπάτια, χαρτογραφημένα και ασφαλή.
Στις προτεραιότητες, λοιπόν, της Περιφέρειας έχει ήδη τεθεί να προσελκύσει η Θεσσαλία ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του είδους των τουριστών που μπορεί να έρθουν από τη Γερμανία, την Ολλανδία και όλη τη Βόρεια Ευρώπη αλλά και από το Ισραήλ.
Καλεσμένος στην ΕΡΤ Λάρισας ο Γιάννης Μπουτίνας, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας μίλησε για το στρατηγικό σχέδιο αύξησης του τουρισμού και στους τέσσερις νομούς.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει με δυναμικό τρόπο σε πολλές σημαντικές εκθέσεις, όπου γίνονται συναντήσεις και συζητήσεις με τουριστικούς πράκτορες κλπ. Επίσης, μεγάλη έμφαση δίνουμε και στο ψηφιακό marketing, αφού πλέον όλο και περισσότεροι κλείνουν τις διακοπές τους ηλεκτρονικά, ψάχνουν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη από πέρυσι σελίδα στο διαδίκτυο gothessaly.gr η οποία έχει 25.000 followers και 2,5 εκ views.»
Όπως ανέφερε ο κ.Μπουτίνας, η Θεσσαλία προσφέρεται για τουρισμό όλο το χρόνο και αυτό επικοινωνείται προς τα έξω. Στόχο αποτελεί, μεταξύ άλλων, η προσέλκυση τουριστών από χώρες που δεν έχουν επισκεφθεί τη Θεσσαλία ξανά.
Ήδη, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην πιστοποίηση περιπατητικών μονοπατιών στον Ασπροπόταμο, το Πήλιο και αλλού.
Παράλληλα, στοχεύει και στον καταδυτικό τουρισμό, που θεωρείται υψηλής απόδοσης, αφού όσοι τον ασκούν κατα κύριο λόγο έχουν μεγάλη οικονομική άνεση και αφήνουν χρήματα.

ert.gr