Για θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, τις ανάγκες των επαγγελματιών, την λειτουργία εν μέσω του δεύτερου lock down, συζήτησαν σε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Τους όρους της 5ης φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανέλυσε ο Υπουργός, τονίζοντας ότι ο επόμενος γύρος του μέτρου αποσκοπεί στην άμεση τόνωση της ρευστότητας της αγοράς και η έναρξή του αναμένεται τον Ιανουάριο του 2021. Η κα Μπίζιου μετέφερε στον Υπουργό την ικανοποίηση των επιχειρηματιών του νομού για την εφαρμογή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής που στην 4η φάση χρηματοδότησε 448.203 επαγγελματίες κάθε είδους σε όλη τη χώρα και εξέφρασε την πεποίθηση πως με προγράμματα τέτοιου είδους, που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στην κοινωνία, θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.

Το σημαντικό θέμα της κάλυψης των πελατών των λογιστών - φοροτεχνικών, σε περίπτωση, που οι τελευταίοι ασθενούν από Covid-19, και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις των πελατών τους συζητήθηκε εκτενώς, με τον κο Σταικούρα να επισημαίνει πως διερευνώνται, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, οι πιθανές λύσεις.

Η διαγραφή των προστίμων για την εκπρόθεσμη υποβολή των ΜΥΦ 2014, ένα μπέρδεμα που δημιούργησε η ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και απασχολεί σήμερα χιλιάδες πολίτες, είναι ένα ζήτημα που αξιολογείται από τον αρμόδιο υφυπουργό δήλωσε ο Υπουργός, με την κα Μπίζου να επισημαίνει πως είναι αδιανόητο να τιμωρούνται χιλιάδες φορολογούμενοι από την ασυνέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή τους και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε πως αξιολογείται η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αναλόγως με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

Τέλος, ενημέρωσε την κα Μπίζιου πως τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, στο οποίο εντάσσονται και δαπάνες για άλλες μορφές καυσίμων, πέραν του πετρελαίου, όπως το φυσικό αέριο, το πέλετ και τα καυσόξυλα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια πρωτοφανή για ολόκληρο τον πλανήτη περίοδο η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Συνεχίζουμε με σχεδιασμό και σταθερά βήματα να θωρακίζουμε την ελληνική οικονομία και προστατεύουμε την κοινωνική συνοχή. Ευχαριστώ τον υπουργό Οικονομικών για τη συνεργασία».