Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο  Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 10 π.μ. με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού, με Δημάρχους των οποίων Δημοτικές Ενότητες και περιοχές Natura  εποπτεύονται από το Φορέα με βάση τον νέο νόμο 4519/2018 για τις Προστατευόμενες περιοχές.
Σημειώνεται ότι στις περιοχές του δικτύου Natura 2000 που εποπτεύονται από τον Φορέα Διαχείρισης εντάσσονται πλέον  χωρικές ενότητες των Δήμων Αγιάς, Αλμυρού, Βόλου, Ελασσόνας, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Κιλελέρ, Λαρισαίων, Νοτίου Πηλίου, Παλαμά, Ρήγα Φεραίου, Σοφάδων, Τεμπών, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Φαρσάλων.
Βασικός σκοπός του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου - Δέλτα Πηνειού, είναι η προστασία και διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου της νέας Προστατευόμενης Περιοχής και ως εκ τούτου η συνέργεια με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι εξαιρετικά σημαντική. Πέραν της θεσμικής συνεργασίας των δύο δομών, προκύπτει σε καθημερινή βάση η αναγκαιότητα για ουσιαστική συνεργασία, έτσι ώστε η Προστατευόμενη Περιοχή Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού να διατηρήσει και να αναδείξει το πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο  κάτω από το πρίσμα της αειφορίας.

taxydromos.gr