Ταξίδι γνωριμίας τουριστικών πρακτόρων με τουριστικές περιοχές της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia , κατόπιν αποφάσεως της οικονομικής της επιτροπής.
Το ταξίδι γνωριμίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, επίσκεψη στα γεωφυσικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας Μετέωρα και ειδικότερα στο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου που χρονολογείται από το 12ο αιώνα, στην Αγία Τριάδα και στο γεωλογικό μουσείο με ψηφιακή παρουσίαση του σχηματισμού των Μετεώρων. Επόμενοι σταθμοί του ταξιδιού γνωριμίας, είναι η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα, με σκοπό την επίσκεψη στα Μουσεία Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων, Φυσικής Ιστορίας, Ελληνικής Παιδείας, καθώς και τα εργαστήρια αγιογραφίας και τα οινοποιεία της περιοχής.
Τέλος, οι τουριστικοί πράκτορες θα περιηγηθούν στη Μαγνησία, όπου θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του παραλιακού μετώπου του Βόλου όπως είναι το αντίγραφο της Αργούς, η υπαίθρια γλυπτοθήκη πάρκου Αναύρου, τα παραδοσιακά τσιπουράδικα της πόλης καθώς και στα χωριά του Πηλίου Μακρινίτσα, Πορταριά και Τσαγκαράδα. Στο Πήλιο, οι τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν την παραλία του Μυλοποτάμου, τον Άγιο Ιωάννη, τη Βυζίτσα, τις Μηλιές την Άφησο, τα Λεχώνια, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία ξενάγησης σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο της περιοχής.

tornosnews.gr