Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ταχυδρομικών Θεσσαλίας ζητά να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των ΕΛΤΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η διοίκηση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ επιλέγει την εύκολη λύση, να μειώσει τους διανομείς στο μισό και να κλείσει καταστήματα νομίζοντας έτσι θα δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα που βιώνει ο Οργανισμός.

Πρόβλημα που δημιουργήθηκε και διογκώθηκε , από τις αποφάσεις και παραλήψεις των  τελευταίων διοικήσεων και φυσικά από την έλλειψη πολιτικών αποφάσεων.

Εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό  ,τον αρμόδιο υπουργό ότι δεσμεύονται να εξυγιάνουν τον ΕΛ.ΤΑ και η πολιτεία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στον Οργανισμό ,μέχρι τώρα έχουν μείνει μόνο εξαγγελίες.

Η διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ με μια απόφαση που δεν απέστειλε με εγκύκλιο, προχώρησε στη μείωση της διανομής στο μισό . Μια απόφαση χωρίς σχεδιασμό , με προχειρότητα που καταδεικνύει την έλλειψη στρατηγικής.

Αυτό που επιχειρείται στη διανομή το βάπτισαν αναδιοργάνωση. Μόνο που είναι η καταστροφή του Ταχυδρομείου μέσα από την διάλυση της διανομής και της απαξίωσης του Οργανισμού .Για τους εργαζόμενους διανομείς είναι εξοντωτικό, απαράδεκτο ,ανεφάρμοστο , ευνοεί τον ανταγωνισμό και εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Μειώνοντας στο μισό την συχνότητα της εξυπηρέτησης των κατοίκων των πόλων οι δε απομακρυσμένες περιοχές θα βλέπουν διανομέα του ΕΛ.ΤΑ μια φορά την εβδομάδα.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ο Οργανισμός με την μεγαλύτερη προσφορά στην οικονομική , επιχειρηματική  , πολιτιστική , και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας κινδυνεύει μέσα από την απαξίωση και συρρίκνωση.

Στη Θεσσαλία υπάρχει ανισοκατανομή στο προσωπικό. Σε κάποιους νομούς υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και παρόλα αυτά πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση έκανε ρουσφετολογικές μετακινήσεις.

Δεν μπορεί σε όμορους νομούς Κεντρικά Καταστήματα να μην μπορούν να λειτουργήσουν από έλλειψη προσωπικού και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων να μην έχουν καρέκλες  να καθίσουν αυτό είναι προκλητικό είναι σκάνδαλο.

Οι πολίτες , οι φορείς χρειάζονται και επιθυμούν ένα Ταχυδρομείο σύγχρονο,αποτελεσματικό, γρήγορο και αξιόπιστο.

Ζητούμε να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για την βιωσιμότητα και την Ανάπτυξη του ΕΛ.ΤΑ."