Μόνο καθήμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και «λουκέτο» από την πρώτη παράβαση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στον απόηχο της εκτίναξης των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, τόνισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «ώστε να έχουμε ασφαλή διασκέδαση».

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε.

Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγισμα για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

«Η Μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη», τόνισε αρχικώς και πρόσθεσε: «Βλέπουμε αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων που σχετίζονται κυρίως με τα κέντρα διασκέδασης».

Σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν άμεσα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ