Υπερβολικό και άδικο χαρακτηρίζει το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαικών αγορών σε όλη τη Θεσσαλία για 14 ημέρες, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: "Οι λαικές αγορές, τόσο στην περιοχή της Θεσσαλίας, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, από την πρώτη ημέρα επιβολής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τήρησαν απαρέγκλιτα όσα όρισαν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς και η Πολιτεία, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Μετά την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, οι παραγωγοί των λαικών αγορών, αλλά και όσοι ασκούν πλανόδιο εμπόριο, δέχονται άλλο ένα ισχυρό πλήγμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αφανισμό.

Με την ίδια απόφαση δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς οι λαικές αγορές στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζουν να λειτουργούν και μάλιστα την

Μεγάλη Εβδομάδα, όπου παραδοσιακά υπάρχει μεγαλύτερος τζίρος, ενώ δημιουργούνται και μονοπωλιακές καταστάσεις στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης λειτουργίας των μεγάλων σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, η αναμενόμενη αύξηση της προσέλευσης των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ θα προκαλέσει φαινόμενα επικίνδυνου συνωστισμού σε αυτά, με αποτέλεσμα μια ενδεχόμενη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Με την απόφασή της να κλείσει τις λαικές αγορές της Θεσσαλίας για δύο εβδομάδες, η Πολιτική Προστασία κινδυνευει αντί να λύσει το πρόβλημα, να το εντείνει, σε βάρος και των μικροπαραγωγών που βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται.

Θα πρέπει οι αρμόδιοι να επανεξετάσουν το συντομότερο την απόφασή τους και να επιτρέψουν την επαναλειτουργία των λαικών αγορών, ενδεχόμενα με τη λήψη ορισμένων επιπλέον μέτρων προστασίας τόσο των παραγωγών, όσο και των καταναλωτών"