Επίσημα και μέχρι την Παρασκευή η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα καταθέσει στον υπουργό κ. Γαβρόγλου την τελική πρόταση με τις παρατηρήσεις της επί του σχεδίου του νέου Πανεπιστημίου, που έθεσε σε διαβούλευση ο υπουργός.
Την Παρασκευή λήγει άλλωστε και η περίοδος διαβούλευσης για το νέο Πανεπιστήμιο που το 2019 θα ξεκινήσει στη νέα του βάση. Μέσα στο 2018 θα κατατεθεί το Σχέδιο Νόμου προς ψήφιση και στη σύνοδο των πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα και συμμετείχε ο απερχόμενος πρύτανης κ. Πετράκος, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι το νέο πανεπιστήμιο θα ενισχυθεί με πόρους και εκπαιδευτικό προσωπικό.
Το νέο πανεπιστήμιο θα συγκροτηθεί από 34 Τμήματα με προοπτική να έχει πάνω από 1.000 ερευνητές και διδάσκοντες, με πολλές εκατοντάδες προσωπικό και πολλές δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, Έλληνες και αλλοδαπούς, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, νέους ερευνητές. Σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν τα ερευνητικά κέντρα που ιδρύονται σ’ όλες τις πόλεις. Αυτά θα προσελκύσουν πόρους, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, θα παράγουν γνώση και θα προσφέρουν τεχνογνωσία.
Η Σύγκλητος στη διαβούλευση που ολοκληρώνεται επιμένει για τη δημιουργία της Οικονομικής Σχολής στο Βόλο, με τμήμα τουρισμού
Επίσης θα καταθέσει το αίτημα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών για τη δημιουργία και τρίτου Τμήματος με αντικείμενο την ψυχολογία.

e-thessalia.gr