Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σχετικά με την κατάργηση του πρωϊνού δρομολογίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Λάρισα-Βόλος.

Αναλυτικά:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε παραλήπτες αρκετών τηλεφωνημάτων από συναδέλφους που χρησιμοποιούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μεταβούν στην εργασία τους. Και αυτό γιατί από την περίοδο που τελείωσε η «καραντίνα» και άρχισαν να λειτουργούν εκ νέου τα σχολεία και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, οι συνάδελφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία νέα κατάσταση.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν μειωθεί – συγχρόνως καταργήθηκε και το πρώτο καθημερινό δρομολόγιο για τον Βόλο -, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους την ώρα που πρέπει.

Ένα ακόμη έξοδο λοιπόν φορτώνεται στις πλάτες των εργαζομένων, αφού χρησιμοποιούν άλλα μέσα για την εργασία τους ενώ ήδη έχουν πληρώσει την κάρτα πολλαπλών διαδρομών. Αποτελεί πρόκληση η μετακύληση νέων βαρών στους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που πολλοί δεν γνωρίζουν αν θα έχουν και αύριο δουλειά και συγχρόνως το κόστος διαβίωσης καθημερινά ανεβαίνει.

Ζητάμε άμεσα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επαναφέρει όλα τα δρομολόγια, όπως αυτά υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς και να μη φορτωθεί κανένα νέο βάρος τις πλάτες των εργαζομένων».