Εκπαιδευτική επίσκεψη στη μόνιμη φωτογραφική έκθεση Τ. Τλούπα στο Μύλο του Παππά πραγματαποίησε το εργαστήρι ιστορίας και πολιτισμού του «Εργαστηρίου ζωής» του Κέντρου Πρόληψης νομού Λάρισας την Τετάρτη 7 Ιουνίου. 

Ο «κύκλος του σιταριού», που αποτελεί και τη θεματική της συγκεκριμένης έκθεσης, προσεγγίστηκε από την ομάδα του εργαστηρίου τόσο από καλλιτεχνική – φωτογραφική σκοπιά, όσο και τεκμηριωτικά, καθώς αποτελεί πηγή άντλησης πληροφοριών σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αγροτική Θεσσαλία τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. 

Την επίσκεψη συντόνισαν μουσειολογικά η Αναστασία Πλίτση και ο Σωτήρης Φωλίνας, εκ μέρους του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων – τμήμα του οποίου αποτελεί η έκθεση Τλούπα - με τη συνδρομή της αρχαιολόγου Μάρθας Γαρδίκη και της φιλολόγου - ιστορικού Μαρίας Μπισμπιγιάννη, ενώ το εργαστήρι συνόδευσε ο Ανδρέας Αλμπάνης.

Η έκθεση παραμένει ανοιχτή για τους επισκέπτες Τρίτη – Παρασκευή 10:00 - 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00  – 14:00  και η είσοδος είναι δωρεάν.