Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν.Λάρισας, στο Φεστιβάλ Πηνειού, θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 19:00 έως 20:00, από τη θεραπευτική ομάδα του Κέντρου Ημέρας Χαρά ΙΙ, το πρόγραμμα Sherborne.

Η "Sherborne Developmental Movement" είναι ένα πρόγραμμα παρέμβασης που αναπτύχθηκε από την Veronica Sherborne, η οποία επηρεάστηκε από το έργο του Rudolf Laban και τη βιωματική της εργασία με παιδιά με ειδικές ανάγκες (Sherborne, 2001). 

Η SDM συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την επικοινωνία, τις κοινωνικές δεξιότητες με την μίμηση και την κοινή εστία προσοχής, την επικοινωνία με τις αισθητικό - κινητικές δεξιότητες και την ικανότητα να ακολουθείς αλλά και να δίνεις οδηγίες (Sherborne, 2001).

Βασικές αρχές είναι η αποδοχή των μελών της ομάδας, η ευχάριστη διάθεση και η έλλειψη αντικειμένων. Οι στόχοι στην SDM βασίζονται σε δύο κύριους άξονες, την αναγνώριση του εαυτού και την αναγνώριση των άλλων.

Η SDM ενσωματώνει το αισθητικό- κινητικό παιχνίδι με την συνεργασία και την ομάδα και στοχεύει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και το σώμα τους, μέσα στον χώρο σε αλληλεπίδραση με τους άλλους και παράλληλα να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την πρωτοβουλία τους. Αυτό το αισθητικοκινητικό παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα δυναμικό και παράλληλα σταθερό περιβάλλον, το οποίο ενισχύει την κατάλληλη συμπεριφορά των μελών της ομάδας.

Σημείωση: Στο χώρο θα υπάρχουν κρεμασμένα πανιά και μπογιές για να γράφουν τα παιδιά τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στη δράση.