«Σε εμάς στρέφουν το βλέμμα της ελπίδας οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τώρα που κατέρρευσαν τα ασύστολα ψεύδη του λαϊκισμού, τώρα που η δημαγωγία ξεγυμνώθηκε από τις κενές υποσχέσεις, τώρα που η ελληνική κοινωνία βίωσε, με τον πιο πικρό τρόπο, τις συνέπειες της νίκης της εξαλλοσύνης και της αμετροέπειας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο του κόμματος. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «σε μια εποχή σύγχυσης, απαισιοδοξίας και απουσίας οραμάτων η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη δηλώνει και πάλι ένα ηχηρό ιστορικό παρών. Όπως και στο απώτερο παρελθόν, αλλά κυρίως μετά το 1974, με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η παράταξή μας έρχεται να ξανακτίσει ό,τι έχουν γκρεμίσει η ακρότητα και η ανευθυνότητα». «Δυστυχώς», σημείωσε, «η προσπάθεια που έγινε, παρά τα όποια λάθη της, την διετία 2012-2014, δεν ολοκληρώθηκε. Γιατί επικράτησε το θυμικό έναντι της λογικής, και γιατί κάποιοι, όπως παραδέχθηκαν πρόσφατα τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν η Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια και την κρίση με τους τότε όρους. Ήθελαν άλλους, βολικότερους, αυτούς που τότε έσκιζαν τα μνημόνια στις πλατείες, που φοβέριζαν τις αγορές και τους κακούς ηγέτες της Ευρώπης. Και σήμερα είναι τα καλά παιδιά, άφησαν το σφυροδρέπανο και πήραν το σφυρί της Wall Street, χωρίς αιδώ, χωρίς μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Έχοντας αναδείξει μοναδικό τους θεό την καρέκλα της εξουσίας, που επιθυμούν να κρατήσουν πάση θυσία».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στα ζητήματα της ασφάλειας όπου, όπως ανέφερε, «διαπιστώνονται ανάγλυφα οι επιδράσεις ακραίων ιδεοληψιών που για δεκαετίες φυτοζωούσαν σε περιθωριακούς πολιτικούς χώρους και τώρα βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης. Εδώ, η κυβέρνηση πουλάει αριστεροσύνη, για να μπορεί να ελέγχει τα ‘‘δικά της παιδιά’’. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια να την πληρώνει ο μέσος πολίτης, η νομιμότητα, η τάξη και εντέλει η ίδια η ελευθερία. Διότι χωρίς το αίσθημα της ασφάλειας δεν υφίσταται και ελευθερία». 

Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «για εμάς, όπως έχει δεσμευτεί ο πρόεδρός μας και αυριανός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ασφάλεια είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Ο πολίτης θα νοιώσει και πάλι ελεύθερος, χωρίς τον φόβο της βίας και της αυθαιρεσίας. Και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται καμία τρόικα. Μόνον τη δική μας βούληση. Και αυτήν την έχουμε. Είμαστε δίπλα στον αστυνομικό, γιατί θέλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες και ο φόβος μόλις σουρουπώσει. Δεν ήταν αυτή η Ελλάδα που μεγαλώσαμε και δεν πρέπει να είναι αυτή που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Γι αυτήν, λοιπόν, την ευρωπαϊκή Ελλάδα της ασφάλειας και της προόδου δεσμευόμαστε ως αυριανή κυβέρνηση».