Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή και τα νέα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή "ολονυχτία" των αναρχικών στα Εξάρχεια, οι οποίοι εξαπέλυαν επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία εναντίον αστυνομικών, από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Πλήρως ανεξέλεγκτες οι ορδές των μπαχαλάκηδων, τελώντας ουσιαστικά υπό την σκανδαλώδη "κάλυψη" του υποτιθέμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζουν ατιμώρητοι την επαναστατική τους γυμναστική.

Οι γνωστοί-άγνωστοι επιδιώκουν να επιβάλουν ως καθημερινότητα τις "ολονυχτίες" βίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα όσα συμβαίνουν στο "Εξαρχιστάν" δεν συνιστούν πρόβλημα. Τους πληροφορούμε, όμως, ότι ούτε οι Έλληνες πολίτες ούτε εμείς αποδεχόμαστε την βία και την ασυδοσία ως δεδομένη συνθήκη. Απαιτούμε η νομιμότητα να ισχύσει σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας, χωρίς εξαιρέσεις και άβατα. Αν δεν είναι ικανός ή πρόθυμος να το εξασφαλίσει ο αρμόδιος γι’ αυτό το καθήκον υπουργός, τότε είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει απ’ αυτήν τη θέση χωρίς καθυστέρηση».